viernes, 25 de mayo de 2012

Jugam a botigues

Avui vos volia contar una de les noves activitats que s'estan desenvolupant a les classes de segon curs d'educació primària. Aquesta nova activitat es fa durant l'hora setmanal de tallers, i consisteix en fer "Botigues".
Es va proposar als nins/es de la classe l'organització d'un mercat format per quatre tendes (botigues). A cada tenda participen 5 o 6 nins, i els grups es varen fer heterogenis, de manera que tots els alumnes que necessiten més ajuda estan amb companys que tenen més capacitat per ajudar, per tal de què tots els alumnes puguin aprendre dels altres companys. En el cas de la meva classe varen elegir: una tenda de productes de neteja, una jugueteria, una fruiteria i una joieria. Després, de fer els grups els hi varem demanar als alumnes que havien d'apuntar a un paper els objectes que havien de vendre, etiquetes per posar el preu de cada objecte, el nom de la botiga, decoració de la seva botiga. A més, els alumnes havien de posar-se d'acord per saber quins objectes havia de dur cada alumne per a la seva tenda.

La finalitat d'aquest joc és que els alumnes sàpiguen el que han de vendre, per tant, han de tenir una llibreta on puguin anotar les operacions del doblers que han guanyat quan fan de venedors i les despeses quan fan de compradors. D'aquesta manera els alumnes treballen diverses àrees de coneixement, pel que fa a la llengua catalana quan posen els noms dels diferents productes, també treballen l'àrea de matemàtiques quan fan les operaciones de venedors i de compradors, etc. Per tant, els alumnes en aquest joc actuen com si tenguessin una professió, que en aquest cas seria la de venedors de diferents tendes.
L'espai en el qual es fa aquesta activitat és a l'aula ordinària, però s'han decorat diferents espais a l'aula per delimitar cada tenda, a cada un dels costats de l'aula, la mestra ha col·locat una taula molt gran i diverses cadires, per tal de què els alumnes puguin decorar la seva tenda.

He de dir que la classe ha quedat molt decorada, ja que tots els grups han fet cartells i moltes decoraciones per posar a la seva tenda, i també els alumnes de cada grup han portat objectes per vendre a la seva tenda (juguetes, fruites de plàstic, pulseres de jugueta i productes de neteja de jugueta). 
Finalment, aquesta activitat és una nova oportunitat perquè tots els alumnes puguin aprendre dels seus companys de classe, i sobretot, per aconseguir que tots els alumnes juguin junts, ja que és un joc en el qual tots els alumnes tenen una funció important i han de jugar per col·laborar amb la resta dels seus companys de grup, i  cal  dir que durant aquest joc tots els alumnes de la classe han estat molt motivats i entretinguts. 





En aquesta fotografia podem veure el cartell de la fruiteria, que els alumnes ho varen decorar amb dibuixos que fan referència a diferents fruites.






En aquesta imatge surt la fruiteria amb les fruites de joguina que han portat els alumnes d'aquesta tenda.










En aquesta fotografia surt la jugueteria amb les joguines que han portat els alumnes d'aquesta tenda.














En aquesta imatge podem veure el cartell que varen fer els alumnes per a la joieria, el cartell està decorat amb dibuixos que fan referència a joies.





En aquesta fotografia podem veure la joieria amb les joies de joguina que varen portar els alumnes d'aquesta tenda.







                                                         






En aquesta imatge podem veure el cartell de la tenda de productes de neteja.












En aquesta fotografia podem veure la tenda de productes de neteja amb els productes que han portat el alumnes de la tenda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario