martes, 29 de mayo de 2012

Conte per comprendre l'amistat

Hola a tots/es!

En aquesta entrada vos volia explicar la importància que té l'amistat en la nostra vida, ja que tenir amics i amigues és un pilar fonamental per a totes les persones.

A continuació vos contaré un conte que he trobat per Internet, que parla sobre aquest valor tan important "l'amistat".

L' irrecuperable tresor de les Reines del Mar

Eva era una nena valenta i aventurera que un dia va descobrir el mapa del tresor de les Reines del Mar, el tresor amb totes les joies que les sirenes recullen dels vaixells enfonsats. Segons el mapa, el tresor estava protegit contra el mal amb màgia blanca, i només la millor amistat veritable podria treure-ho de la cova en la qual estava amagat.
Una vegada que ho va saber n' Eva va anar a veure a na Lucía, la seva antiga companya d'aventures, i li va explicar el secret del tresor. Va acordar donar-li la quarta part de les joies, i juntes van anar pel tresor. Van omplir un carro amb les seves riqueses però al mateix nstant en què abandonaven la cova, totes van desaparèixer, i només van poder trobar-les de nou en el seu lloc original. I per moltes vegades que ho van intentar, no va deixar d'ocórrer el mateix, fins que ambdues es van donar per vençudes.

- “Suposo que Llucia no era una amiga de debò”, es va dir Eva. “Si ho hagués trobat, no m'hagués importat compartir tot el tresor amb ella. Hauria d'haver triat a Lola o a María”

Lola i María eren les seves dos millors amigues. I com no sabia molt bé a quin triar va decidir explicar-li el secret a Lola, acordant repartir el tresor.
No obstant això, en anar a recuperar-ho, es van trobar amb una llarga fila de cercadors de tresors. I és que, mentre estaven fora, Lucía havia tractat de treure el tresor un munt de vegades, cada vegada amb un nou amic. I amb cada fracàs, els seus companys feien el mateix i corrien a cercar nous amics per rescatar el tresor pel seu compte, i així successivament. I, d'aquesta forma, s'havia format una llarga fila de parelles d'amigues i amics que intentaven sense èxit fer-se amb el tresor.

Quan per fi els va arribar el torn a n' Eva i na Lola, estaven tan segures de ser excel·lents amigues que la decepció va ser encara major quan el tresor va tornar a desaparèixer en creuar la sortida de la cova.
A n'Eva solament li quedava l'opció d'anar amb na María, que en rebre la notícia va reaccionar amb gran entusiasme. María va córrer llavors a explicar-li-ho també a Lola, qui va confessar conèixer tota la història, i al costat d'Eva li va explicar el difícil que resultava aconseguir el tresor.

- Bé, és igual- va dir María-. Ja veureu com podem treure-ho entre totes, i després ho compartim. No som les millors amigues del món? A més, com és un tresor tan gran, podrem ajudar amb ell a moltíssima gent... Us imagineu? jo tinc una tia que necessita ajuda en un hospital perquè...

María va seguir imaginant totes les coses bones que podrien fer amb el tresor, i al poc Eva i Lola. Entre les tres van proposar tantes idees i tan bones, que finalment van acordar que només es quedarien amb alguna petita joia com a record, i la resta ho dedicarien a ajudar a altres persones.
Decidit el repartiment, van tornar a la cova, van esperar el seu torn i... es van portar tot el tresor sense problemes!

Aquell lloc havia arribat a ser molt famós, així que no van faltar les felicitacions, les fotos ni les entrevistes. I en totes elles, cada vegada que els periodistes preguntaven a n' Eva o a Lola quin havia estat el secret per rescatar el tresor, les nenes responien:

- Tenir una vertadera amiga com na María, que sempre intentava aconseguir treure el millor de les seves amigues valia la pena.


Finalment, aquest conte és molt adequat per fer compendre als nins que és l'amistat, ja que entre les tres amigues aconsegueixen trobar el tresor, en canvi si no ho haguessin cercat entre les tres amigues, no ho haguessin trobat. Per tant, aquest conte explica que una de les nines d'aquest conte intenta ajudar i treure el millor possible de les seves amigues, d'aquesta manera entenem que l'amistat és un valor molt important per a les persones.

Aquí vos adjunt una pàgina Web on podeu trobar contes que treballen diferents valors:

No hay comentarios:

Publicar un comentario