martes, 29 de mayo de 2012

La notícia

Hola a tots/es!

Avui vos volia contar una nova activitat que s'està fent a segon curs de primària del meu centre de pràctiques. L'activitat es desenvolupa a l'àrea de llengua castellana, i concretament, a la sessió del dijous.
Aquesta activitat consisteix en fer un diari setmanal, en el qual ha d'haver diferents seccions (local, esports, cultura i societat, nacional, etc). Els alumnes es posaràn per parelles, i elegiràn una secció, després hauran d'escriure una notícia que hagi passat, i que faci referència a la secció que han elegit. És una activitat molt interessant per treballar amb tots els alumnes de la nostra classe, ja que és una manera de què puguin practicar l'expressió escrita.
Cal dir que l'alumna que presenta NESE pot realitzar l'activitat adequadament com la resta dels alumnes, ja que a l'alumna l'hem posat amb un alumne que té capacitat per ajudar, per tant, aquest alumne li ajuda i explica com s'ha de fer la notícia. D'aquesta manera l'alumna amb NESE se sent integrada en aquesta activitat, i a més, aprèn a fer feina amb un altre company de classe.

Finalment, he de dir que la primera sessió que varem realitzar sobre la notícia va ser una classe introductòria, ja que els hi varem ensenyar les parts que té una notícia, per tal de què els alumnes, en les següents notícies posin tota la informació ordenada correctament. 



3 comentarios:

  1. Bones Esther!
    Després d'haver llegit la teva entrada he de dir-te que m'agrada molt aquesta activitat, crec que és molt enriquidora i a la vegada estàs treballant continguts acadèmics. Una pregunta que tenc, la noticia que fan ha de ser real o inventada? i una altre pregunta; aquest diari també el fan altres cursos?
    Adéu!

    ResponderEliminar
  2. Hola!

    Aquesta notícia ha de ser real, ja que poden contar coses que han passat a la classe, al centre, al poble, sobre els esports que els hi agraden, etc. Aquest diari de moment només el feim els de segon curs de primària.

    És una bona activitat per treballar l'expressió escrita, per tant, aquesta activitat es podria treballar als altres cursos de primària.


    Adéu.

    Un salut.

    ResponderEliminar