lunes, 7 de mayo de 2012

El racó de la Xina

Hola a tots/es!

Avui vos volia contar una experiència de la mestra de suport. Aquesta experiència és la que va tenir quan va començar a donar-li suport a la nina que presenta NESE de la meva classe.

Quan la nina va arribar al centre era molt tímida i no volia parlar amb ningú, aquesta nina és d'origen xinès, i la mestra de suport volia agafar-li confiança per tal de què la nina li parlàs. Per tant, la mestra de suport va pensar que fent un petit racó sobre la Xina seria un bon recurs per començar a agafar-li confiança, ja que els costums i tradicions de la Xina seria un tema d'interès per aquesta alumna.
El racó que va realitzar la mestra a l'aula de suport està format per: uns murals que tracten sobre tradicions, jocs, menjars típics, vestimentes, etc., de la vida xinesa. Una vegada que la nina va veure tota aquella informació es va motivar molt i va començar a contar-li a la mestra coses de la Xina, i la mestra li demava coses a l'alumna, per tal, de conèixer la cultura de l'alumna.
De manera que quan l'alumna havia treballat moltes activitats d'aquest racó la mestra li va començar a introduir la mateixa informació de la nostra cultura, per tant, l'alumna en aquell moment ja li havia agafat confiança a la mestra. Aquest racó la mestra el va fer amb l'objectiu de conèixer més a l'alumna i els seus interessos, i que a la vegada l'alumna li agafés confiança a l'hora de parlar. 

Cal dir que aquesta idea de fer racons a classe sobre les diferents cultures dels alumnes, per tal, de treballar els seus interessos, és un recurs educatiu molt adequat, ja que gràcies a aquest racó l'alumna ha pogut aprendre els primers coneixements, i també el més important motivar-se per continuar aprenent altres coneixements.


2 comentarios:

  1. Hola Esther! Crec que la actuació de la mestra de suport per tal de conèixer millor a l'alumne va ser molt encertada ja que d'aquesta manera es posa en el lloc de la nina, coneixent un poc més com és la seva vida i sobretot, adaptant-se a les seves necessitats. Tal vegada, aquest racó de la Xina també li pugui servir per aprendre els nous continguts, relacionant-los amb els coneixements previs que ella ja té. La meva pregunta és si seguiu utilitzant a n'aquest racó? Fins aviat.

    ResponderEliminar
  2. Hola Núria!

    La mestra de suport utiliza aquest racó cada dia que la nina amb NESE ha d'anar a fer el suport, tots els continguts que la nina aprèn, la mestra intenta relacionar-los amb continguts i activitats que hi ha al racó de la Xina.

    Fins aviat.

    ResponderEliminar