jueves, 7 de junio de 2012

Relacions amb les famílies

Hola a tots/es!

M'agradaria explicar-vos el paper tan important que tenen les famílies en els centres educatius. Per començar, cal dir que les relacions que ha de tenir centre educatiu amb les families ha de fomentar un clima acollidor i segura, ja que d'aquesta manera les famílies agafen confiança i seguretat amb els docents que formen part del procés l'ensenyament del seu fill/a.
 Per tal d'aconseguir aquest clima acollidor, és important fer reunions setmanals amb les famílies, és a dir, fixar un dia a la setmana on els pares puguin parlar amb els tutors dels seus fills/es, a les reunions els docents han d'exposar com va el procés d'ensenyament-aprenentatge dels seus alumnes, per tant, si l'horari establert per a les reunions no és suficient o bé a molts de pares no els hi va bé el docent podria fixar una altre hora per facilitar l'assistència dels pares a les reunions. També, és important que a les reunions el docent no només digui tot el que li costa fer a l'alumne o el que necessita millorar, sino que també expliqui les capacitats que tenen els seus alumnes, ja que s'ha de destacar de manera positiva tot el que un alumne és capaç de realitzar.
A més, és molt important mostrar als pares tot el que els seus fills fan a l'escola, per tal de conèixer com treballen a l'escola, si el suport que es fa a l'aula és inclusiu, etc. Per aconseguir que els pares puguin veure el desenvolupament de l'educació dels seus fills és molt important fer participar als pares en activitats organitzades pel centre, o bé convidar als pares a les aules del seu fill per tal de què puguin veure tot el que han anat fent durant el curs, etc.
He de dir que a la meva escola dia 14 de juny fan la Jornada de Portes Obertes pels pares dels alumnes. Aquesta jornades estan destinades per tots els pares que vulguin veure i conèixer tot el que han anat fent els seus fills durant l'any escolar, ja que a l'aula estan exposats diversos materials, com per exemple: les pintures que han anat treballant a l'àrea de plàstica, els projectes de les abelles que han realitzat a l'àrea de coneixement del medi, els intruments que han realitzat a l'àrea de música, les botigues que han realitzat als diferents racons de l'aula, etc. Tots aquests materials estaran exposat al públic, és a dir, per a tots els pares i les mares que vulguin conèixer tot el que han realitzat els seus fills durant el curs acadèmic. A més, els alumnes de primer cicle, el dia de les jornades realitzaran un ball (El Ball de la Civada) al pati de l'edifici, per tal de fer una petita demostració del que han anat treballant durant el temps de classe.
Finalment, considero que la Jornada de Portes Obertes és una gran oportunitat per donar a conèixer tot el que es treballen a les aules durant el curs acadèmic, i també per mostrar a les families tot el que han après els seus fills a l'escola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario