lunes, 4 de junio de 2012

Adaptacions Curriculars al control de Coneixement del Medi

Hola a tots/es!

Avui vos volia contar el control de Coneixement del Medi que hem realitzat a la meva classe. Cal dir que el control era sobre el tema de l'aire, i era un poc llarg. El control té 9 preguntes de diferents tipus: de vertader i fals, encerclar els dibuixos correctes, contestar amb la paraula correcta, omplir espais en blanc amb les paraules que ens indiquen, explicar experiments que hem realitzat a classe, unir amb fletxes, etc. Cal dir que quan hem repartit els controls la mestra explicava detingudament cada pregunta del control, i la mestra de suport estava dins l'aula explicant el control a la nina que presenta NESE, ja que el control que feia estava adaptat, cal dir que algunes preguntes del seu control eren igual que les dels altres companys/es de classe, però també el control adaptat tenia preguntes en les quals només havia de pintar el dibuix correcte, unir amb flexes, etc., per tant, la nina ha realitzar un control que tenia alguns continguts diferents, i que treballaven diferents objectius.


He de dir que el control adaptat ho ha pogut fer tota sola, però si la nina tenia qualque dubte la mestra de suport li tornava a llegir la pregunta, per tal de què pogués comprendre el que havia de fer a cada pregunta. A més, durant el control de medi, la mestra de suport ha estat a la classe per resoldre els dubtes de la resta dels alumnes, ja que la PT no només estava devora l'alumnat amb NESE, sino que estava per ajudar a la resta dels alumnes que ho necessitassin. 
Finalment, considero que el control ha anat bastant bé, ja que la majoria dels alumnes comprenien el que se'ls hi demanava a cada pregunta. Pel que fa a l'alumna amb NESE cal dir que li ha anat molt bé realitzar el control, ja que les adaptacions que tenia el control eren les adequades, per tal de què pogués comprendre el que se li demanava a cada pregunta, també he de dir que el control adaptat tenia preguntes més fàcils de realitzar, ja que contenien dibuixos i preguntes més senzilles i fàcils de resoldre.


Aquí vos deix un enllaç que he trobat, és un document en PDF: 
http://www.adaptacionescurriculares.com/teoria5.pdf

Aquest PDF tracta sobre les adaptacions curriculars, per tant, el document explicar que són, per a què serveixen, qui les dissenya i com es fan. Aquest document tracta l'actuacció educativa orientada a la diversitat.


Esper que aquest document vos serveixi d'ajuda, per consultar els dubtes que vos puguin sorgir. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario