jueves, 7 de junio de 2012

El treball en equip del professorat des d'una òptica inclusiva

Hola a tots/es!

Avui vos volia comentar el treball en equip del professorat des d'una perspectiva inclusiva. Cal dir que és important que els mestres es coordinin i treballin en equip per aconseguir una planificació adequada. A més, que els professors treballin en equip suposa beneficis que se li aporten a l'alumne, millora les relacions personal i socials amb els altres docents i potencia el desenvolupament professional.

Els beneficis pel professorat i els seus alumnes són els següents: 
- Augmenta la possibilitat de dur a terme tasques complementàries, com la investigació.
- Facilita la coordinació entre el professorat i fomenta la seva implicació en el funcionament del centre.

- Augmenta l'eficàcia i proporciona major capacitat de resposta als centres.
- Redueix l'excés de treball, ja que es poden compartir les tasques.
- Augmenta la capacitat de reflexió i facilita l'accés a noves idees i a la creativitat.
- Promou relacions personal i socials positives entre el professorat.
- Proporciona majors oportunitats per aprendre i fomentar la millora continua.

Per tant, per promoure un treball en equip d'una visió inclusiva és molt important el respecte de les diferents opinions, el treball entre iguals (en aquest cas el treball entre docents) ja que tots els mestres poden aprendre dels seus companys/es, la formació continua del professorat, fomentar una educació cap a una escola inclusiva entre els docents, etc.

Finalment, he de dir que per tal d'aconseguir que el professorat treballi en equip és molt important que els tutors dels grups estiguin coordinats tant amb els especialestes (Anglès, E. Física, Música i Religió) i amb els mestres de suport (PT), AL, etc., ja que si tots els mestres treballen en equip i es coordinen adequadament facilitarem una educació de qualitat per a tots els alumnes, i també fomentarem als alumnes el treball en equip, ja que si veuen que els mestres treballen en equip, els alumnes aprendran d'aquest model i ho posaran en pràctica. D'aquesta manera aconseguirem que els nostres alumnes aprenguin a treballar en equip.



En aquesta imatge podem veure quatre docents que estan treballant en equip, ja que quatre mestres junts pensen més un mestre tot sol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario