domingo, 29 de abril de 2012

Escoles del Comenius

Hola a tots/es!

Com ja vos vaig comentar a entrades anteriors, la meva escola està agermanada amb altres escoles d'altres països. El dijous varen venir vuit mestres de l'escola de Cork (Irlanda) amb els quals estem agermanats. La seva visita va ésser molt especial, ja que es varen passejar per totes les aules del centre, i a més, varen realitzar una tasca amb els alumnes de diverses classes. Consistia en pintar diversos dibuixos a la paret del pati. Una mestra del centre abans de què venguessin els irlandesos va pintar els dibuixos amb guix i els va repassar amb pintura negra, perquè els alumnes poguessin pintar els dibuixos i els mestres que venien de Cork pintassin la bandera irlandesa.

Penso que és una tasca, ja que els alumnes per poder pintar a la paret, primer han pintat diversos dibuixos a les làmines per agafar agilitat a l'hora de pintar, a més, a la revista del centre es publicaran els dibuixos pintants dels nins juntament amb els vuit mestres irlandesos, per tant, hi haurá un públic que veurà els dibuixos que s'han fet al pati, ja que quan els pares venen cada dia a cercar els seus fills a l'escola podran observar el dibuix. També, hem de tenir en compte que desenvolupa més d'una competència, com per exemple:  coneixement i la interacció amb el món físic, competencia cultural i artística, competencia social i ciutadana,.. També, els dibuixos que s'han fet són rellevants pel context, ja que és el resultat final després de la visita d'un dels països amb els quals estem agermanats. Al centre, i concretament, al pati de primer cicle es pot observar un producte tangible, que és el dibuix de la bandera irlandesa.

A més, cal dir que el dibuix està fet perquè tots els països amb els quals estem agermanats quan venguin de visita tenguin un lloc per pintar la seva bandera, per tenir totes les banderes de les diferents escoles. Aquestes pertanyen a països diferents com: Irlanda (2 escoles agermanades), Eslovènia, Bèlgica (2 escoles agermanades), Regne Unit (1 escola agermanada de Manchester). La descripció del dibuix que hi ha pintat al pati és la següent: són uns nins que tenen una pissarra entre les mans, dins aquesta hi ha una sèrie de requadres, perquè quan venguin les escoles agermanades dels diferents països pintin les seves banderes.





A la fotografia hi apareixen les banderes dels països als que pertanyen les diverses escoles que formen part del Comenius.

Finalment, considero que el dibuix que s'ha pintat a la paret del pati ha estat molt encertat, perquè puguin participar tots els països, a més, quan els alumnes de les diferents classes sortien a pintar al pati amb els mestres irlandesos estaven molt motivats i animats.


Per més informació sobre el Comenius de la meva escola:
 http://www.cpespuiglloseta.com/Comenius.php

Ara és el vostre torn! Pensau que la meva entrada està relacionada amb un exercici, una activitat o bé una tasca per als visitants del Comenius? 






No hay comentarios:

Publicar un comentario