jueves, 12 de abril de 2012

Curiositats de la meva classe



És molt important que una classe tengui una organització adequada per tal de què els alumnes es sentin còmodes, ja que la gran majoria de les hores lectives les faran a la seva aula ordinària. També és important que a una classe hi hagi encarregats de materials, ja que és una manera de què els alumnes tenguin diferents rols.


Pel que fa a l’aula de 2º C cal dir que és molt ample, la disposició del mobiliari és molt original; pel que fa a les taules dels nins/es estan juntes en forma de U, per tant, tots els nins/es estan asseguts devora altres companys, excepte un alumne que està devora la taula de la mestra perquè es despista molt fàcilment, aquest alumne no està sempre devora la taula de la mestra, ja que quan la mestra veu que no es despista li deixa seure devora els seus companys. Per tant, l’organització de les taules en forma de U és molt adequat, ja que facilita i fomenta la interacció entre ells, i també el docent té més facilitat per veure’ls, i els alumnes per veure a la mestra i a la pissarra. A més, podem observar que dins l'organització en forma de U, hi ha sis taules juntes, que són pels alumnes que estan un poc despistatsPel que fa a la taula de la mestra, està devora de la pissarra a un cantó de la classe, devora de la taula té unes prestatgeries i també una taula amb un ordinador, ja que a cada aula disposen d’un per tal de què els alumnes es vagin familiaritzant amb les TIC. A més, la classe està decorada amb diversos materials realitzats pels alumnes i la tutora, ja que tenen penjat per l’aula diversos dibuixos que han realitzat a plàstica, també cartolines amb l’abecedari, les taules de multiplicar, un calendari, etc. També, tenen dues papereres per contribuir amb el reciclatge, una d’aquestes dues és per posar envasos i l’altre és per posar paper reutilitzables.





En aquesta fotografia podem observar l'organització de l'aula, pel que fa a la disposició del mobiliari.




A la fotografia  podem veure la taula de la mestra que està a un costat de totes les taules dels alumnes, a més, està devora l'ordinador i també de la pissarra. D'aquesta manera la mestra té més facilitat per veure a tots els alumnes.



A més, en aquesta classe també hi ha encarregats de tasques, els nins de la classe tenen un càrrec algunes setmanes: hi ha ajudants per repartir els llibres, per posar al calendari el temps que fa amb ferratines de dibuixos (sol, pluja, vent, neu, etc.), per dur una cistella al pati on fiquen les botelles d’aigua i els tupperware on els alumnes duen el berenar, per observar el termòmetre cada dia a les 14h i apuntar la temperatura que fa a un paper (en aquest paper cada mes fan un gràfic amb les temperatures) i també per posar i esborrar la pissarra. Aquests càrrecs s’elegeixen per ordre de llista cada divendres, per tant, durant una setmana han de fer el càrrec que els hi ha tocat, però cada divendres es canvien tots els encarregats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario