lunes, 23 de abril de 2012

Dia del Llibre i Dia de Sant Jordi

Hola a tots/es!

Com ja sabeu avui és el Dia del Llibre i també el Dia de Sant Jordi, per tant, a la meva escola hem fet el dia un poc més especial, i per això hem fet activitats entretingudes i motivadores. A la meva aula hem fet una sèrie d'activitats relacionades amb el "Dia del Llibre" i el "Dia de Sant Jordi":

Per començar, hem donat als alumnes fitxes amb els personatges retallables de Sant Jordi, després hem contat la llegenda de Sant Jordi amb unes làmides molt il·lustrades. També, hem posat un CD amb poesies de Sant Jordi, ja que els alumnes es motiven molt escoltant poemes i rimes. A més, hem fet una rosa que fa referència a la llegenda de Sant Jordi, l'hem realitzada amb materials manejables (torcaboques vermell, paper de seda verd i pals petits de fusta), d'aquesta manera els alumnes han realitzat la seva pròpia rosa, per tal d'endinsar-se més en la llegenda. Per finalitzar el dia, al centre s'han realitzat uns mercadets de llibres a cada un dels edificis, al nostre edifici de primer cicle hi havia llibre per a l'alumnat de primer i segon curs, els alumnes varen dur els llibre que volien posar al mercadet la setmana passada, i avui havien de portar un euro tots els nins que volien comprar un altre llibre que hagués al mercadet de llibres, el doblers obtingut l'han destinat al projecte de solidaritat, ja que l'escola està col·laborant amb una escola de Nicaragua, i aquests doblers que han arreplegat del mercadet de llibre anirà destinat a la millora d'aquest centre. 
Una vegada que els nins/es han comprat un llibre al mercadet han sortit al pati a llegir-lo, d'aquesta manera s'ha fomentat la lectura.

Considero, que totes les activitats que s'han realitzat al centre han estat molt educatives i ensenyen dos grans valors als alumnes, el primer valor el foment cap a la lectura, ja que el dia d'avui és molt significatiu, i el segon valor és la col·laboració amb una altre escola.




Aquesta és la rosa que han realitzat els alumnes amb diversos materials, ha estat una activitat molt entretinguda i divertida.





                                                                    EL DRAC.


                                                                     SANT JORDI.



                                                            LA PRINCESA I SANT JORDI.



Com podeu veure les finestres de la meva aula estaven decorades amb els diferents personatges de la llegenda de Sant Jordi, ja que d'aquesta manera els alumnes es motiven i estan més endinsats en la llegenda.



A la fotografia podeu veure un dels contes que hem utilitzat a la meva classe per contar la llegenda de Sant Jordi.




Finalment, vos deix un vídeo sobre la llegenda de Sant Jordi, és molt divertit i va acompanyat de música.

Espero que vos hagi agradat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario